Alle praktische info op een rijtje

Over het festival(terrein)

Het KinderMuziekFestival in Tolhuistuin Amsterdam is op 11 en 12 september.

Het festival begint en eindigt op een vast moment. Met een vaste groep ga je van podium naar podium (dit noemen we ‘het festivaltreintje’). Ieder treintje heeft een eigen begintijd en dus ook een eigen programma. Kijk voor het tijdschema per treintje op onze programmapagina. De rit duurt ongeveer 2,5 uur.

Let goed op, want onze festivaltreintjes vertrekken precies op het aangegeven tijdstip. Zorg dat je minimaal 15 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de entree om je tickets te laten scannen.

Het gehele festival in totaliteit is van 10.00 tot 18.05 uur.

Ieder half uur vertrekt er een vaste groep van podium naar podium in Tolhuistuin. Bij de entree stap je met een groep avonturiers in de ‘festivaltrein’ waarvoor je een kaartje hebt gekocht. Vervolgens reis je met de groep door Tolhuistuin, begeleid door de reisleider.

Ieder treintje heeft een eigen begintijd en dus ook een eigen programma. Je komt langs vier belevingen, inclusief een pauze in de tuin waar geknutseld kan worden en waar je eten en drinken haalt. Het hele programma is te vinden op onze programmapagina.

In verband met de 1,5 meter richtlijnen is er een maximum aan volwassenen die wij kunnen toelaten per treintje. Voor kinderen onder de 12 gelden de 1,5 meter restricties niet.

Wees ruim voor de begintijd van je treintje aanwezig bij de entree van Tolhuistuin. Wij raden 15 minuten van te voren aan.

Het KinderMuziekFestival is niet alleen leuk voor kinderen, maar óók voor volwassenen. Er zijn talloze grote en kleine optredens van artiesten die speciaal voor het festival een mooi repertoire samenstellen. Daarnaast is er in de tuin ruimte om pauze te nemen en te knutselen. Meer informatie vind je op onze programmapagina.

Eten en drinken
In de tuin van Tolhuistuin kun je allerlei lekker eten en drinken halen. Plof lekker neer in het gras en rust even uit van alle optredens. Heb je allergiën of ben je vegetarisch? Geen probleem, er is voor ieder wat wils. 

Het mooie groen van de Tolhuistuin is goed toegankelijk voor mindervaliden en mensen in een rolstoel. Ook kinderwagens kunnen hier gemakkelijk rondrijden. Naast de grasveldjes zijn er ook verharde wandelpaden.

In Tolhuistuin wordt een speciale kinderwagenparkeerplaats ingericht, waar je gedurende de route je kinderwagen kwijt kunt.

Vanaf Amsterdam Centraal station kun je de pont nemen naar Buiksloterweg en lopen naar de Tolhuistuin. Let op! Op de pont is een mondkapje verplicht. Als je van buiten Amsterdam komt met de auto is parkeren in Amsterdam Noord is redelijk betaalbaar: //www.amsterdamnoord.com/parkeren-in-amsterdam-noord/

Tijdens het festival lopen er fotografen rond. Als jij of je kind niet op social media wil komen kun je een zwart bandje vragen bij de entreebalie. Je kan nog steeds gefotografeerd worden, maar we zorgen dat je niet herkenbaar online komt.

Zie je achteraf een foto van jezelf of je kind die je liever niet gepubliceerd wil hebben? Laat het ons weten via info@kindermuziekfestival.nl  

Bij de uitgang van het festival staat een videobooth van Podiumdieren TV! Dit is een nieuw livestream teevee-programma over muzikanten en podiumkunstenaars voor kinderen van alle leeftijden. Het wordt geproduceerd door het Kindermuziekfestival en Samba Salad en is gratis online te zien.
Wil je in één van de uitzendingen komen? Kruip de booth binnen en geef antwoord op grappige vragen, neem een dansje op of laat je muzikale skills zien! Meer informatie vind je hier.

Ticketverkoop

De ticketverkoop is gestart! Je kunt tickets kopen voor één van de ‘treintjes’ in een bepaald tijdsblok. Welke dat zijn, vind je op onze programmapagina.

Bij het kopen van de tickets vragen wij in verband met de RIVM-richtlijnen om je telefoonnummer. 

KOOP JE KAARTJE!

Kinderen jongen dan 3 jaar zijn gratis, kaartjes zijn nodig vanaf 3 jaar.

Door de coronacrisis kunnen wij minder bezoekers kwijt en hebben we bovendien meer kosten. Met een donatie steun je ons in deze moeilijke tijd.

Over KinderMuziekFestival

Wil jij meehelpen het KinderMuziekFestival onvergetelijk te maken? Dan kun je je via de vrijwilligerspagina opgeven. Hier vind je ook meer informatie over de verschillende functies. Als vrijwilliger kom je in een gezellig team terecht en maak je de vrolijke festivalsfeer van dichtbij mee. 

KinderMuziekFestival is voortgevloeid uit de activiteiten van muziektheatergezelschap voor kinderen Samba Salad

Zakelijke en Artistieke leiding:  Herman Link
herman@kindermuziekfestival.nl
Programmering & Productie:  Rita Iny
rita@kindermuziekfestival.nl
Productie: Ginger Verhagen
PR & Communicatie: Dagmar Bokma, Maya Link & Nina Bakker
Website & zakelijk: Tycho Hellinga
Techniek: Rick Nieuwenhuizen, Natascha Giebels en Woody Kilibarda
Artiestenbegeleiding & troubleshooter: Mark Kuipers
Decoratie festival: Eva Sprenkelder & ‘bordjesman’ Sjoerd Kaandorp
Artwork:  Lianne Oost
Vormgeving: Sjoerd Kaandorp
Vrijwilligerscoördinatie: Ginger Verhagen

Om helemaal op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen van het festival kun je natuurlijk regelmatig op deze website kijken, maar we zijn óók te vinden op social media:

Verder kun je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, dit kan links onderaan de website. Scroll even naar beneden! 

Scroll naar top
X