Een tropische treinreis vol muzikaal avontuur. Zo ging het in 2020!

Toen bestond het KinderMuziekFestival vijf jaar en op 12 en 13 september 2020 ging het festival dóórrrrr. In een creatieve, coronaproof en vernieuwende vorm. 

Koop een kaartje voor een tijdslot (de verschillende festivaltreintjes), stap op 12 & 13 september in de ‘tropische festivaltrein’ en volg de reisleider die je meeneemt op rondreis door het hele gebouw van Tolhuistuin. Ieder half uur vertrekt een nieuwe groep avonturiers en elke trein heeft zijn eigen festivalprogramma. Samen met de andere treinreizigers ontmoet je bekende artiesten én nieuwe helden. Stap uit, geniet van spetterende optredens, ga helemaal los en stap weer in… Op naar het volgende station!

Per tijdslot is er een andere trein met een eigen programma en een eigen kleur. Elke trein krijgt 3 verschillende acts te zien van ongeveer 20 minuten. Tussendoor kun je knutselen en wat lekkers knabbelen in de tuin van Tolhuistuin!

Treinschema’s: kies je route hieronder

TREINSCHEMA ZATERDAG

TREINSCHEMA ZONDAG


TICKETS

De optredens

Kik_-_Spinvis_-_In_Werkelijkheid_-__Hanco_Kolk_liggend.jpg.620x350_q85

Saartje van Camp & Spinvis

Spinvis toert samen met zijn celliste Saartje van Camp door
het hele land, maar heeft een grote liefde voor optredens op bijzondere
locaties. Tegenwoordig heeft hij zijn muzikaliteit uitgebreid met het bespelen
van takken, bladeren en de fietsbel. Hiermee zorgt hij voor een huiselijk
gevoel met bijzonder akoestisch spel dat sprookjesachtig en vrolijk is.

Zaterdag & zondag

70709862_2438896973025852_3407958082955771904_o

Gerson Main

Net als afgelopen jaar is ook Gerson Main weer van de partij
op het KinderMuziekFestival in Amsterdam! Naar eigen
zeggen maakt hij dansbare poëzie, eigenzinnige levensliederen en Caribische
country. Kortom: muziek uit alle windstreken, waar de hele familie van kan
genieten.

Zaterdag & zondag

compagnie selderie - iets met de fiets fietsertjes (1)

Compagnie Selderie – Iets met de Fiets

Twee madammen, tien instrumenten en véél leuke liedjes! Met hun voorstellingen zorgen Lies Vandeburie en Anneleen Sels voor een visueel en muzikaal spel voor een divers publiek. ‘Ietsmetdefiets!’ is de eerste voorstelling, maar zeker niet de laatste. De voorstellingen maken ze vanuit hun gedeelde liefde voor muziek en fysiek theater. Met veel ideeën, plezier én gegiechel.

Zaterdag & zondag

Bonita Banana (2)

Samba Salad

Niet te missen is natuurlijk het vrolijke Samba Salad: een bonte salade van ’s werelds lekkerste muzikale gerechten. Ze schotelen kinderen én volwassenen wereldse, jazzy klanken voor. Het geheime ingrediënt? Dat het een theaterfamilie is die familietheater maakt! Want Herman en Rita brengen samen met dochter Maya volwassen muziek voor kinderen. Daarnaast behoort het trio van Samba Salad ook bij de organisatie van het festival.

zaterdag & zondag

size686x_Jazz_op_Recept_-_premiere_in_Concertgebouw_2

Mr. Luca – Jazz op Recept

Jazz op recept is een muziektheatervoorstelling waarin 10 energieke jazzmuzikanten je van je stoel af blazen. Dus maak je klaar om te dansen, zingen en swingen! En dit allemaal op recept van de dokter.

Zondag

SpeelS

SpeelS

Een tekenaar, een violist en op de grond een heel groot vel papier. Alle kinderen zitten er omheen. Het vel is nog leeg en het is nog stil. Dan klinkt de viool met lange tonen. Lange witte lijnen ontstaan op het papier. Wat wordt het? Waar gaat dat heen? Violiste Tessa Zoutendijk en tekenaar Gerard de Bruyne nemen jullie mee in een wereld vol beeld en klank. De kinderen worden onderdeel van het kunstwerk. De tekening wordt partituur.
Zaterdag & zondag

Hi stakes - Sam Ghezz

Sam Ghezz Band – Hi-Stakes

Een echte explosie van ritme en blues, boogiewoogie en Italiaans-Amerikaanse swing. De band zal je leiden naar de beste muziek van de jaren ’50 en ’60 met arrangementen van composities die we kennen van de grootste artiesten ooit zoals Ray Charles, Louis Prima, Louis Jordan en nog veel meer.

Zaterdag

gamalan_phonophlia-112005456580

Loek Vellekoop – Phonophilia

Loek Vellekoop maakt en speelt op heel divers, kleurrijk en grappige muziekinstrumenten uit vuilnis. Zoals de Helliophone, de Schaakpiano, de fiets / gamelan orkest en de theekrans piano.

Zaterdag & zondag

Moniek van Balcony players viool

Balcony Players

Kon je deze zomer ook niet zo ver op vakantie? Geen probleem, want met de Balcony Players reis je naar het zomerse carnaval in Brazilië, dans je in zigeunerdorpjes in Roemenië en reis je ter paard door het wilde westen van Louisiana! Moniek de Leeuw op viool, zang en tapdans en Ilse roskam op accordeon en zang, zetten al meer dan 10 jaar feesten in binnen én buitenland op z’n kop. Bij hun energieke performance kan je niet stil blijven zitten!
Zondag

15. Flamenco4kids

Flamenco4Kids

Kam je haren naar achteren, doe een grote bloem in je haar, trek je flamenco-rok aan, zet een mooie Spaanse hoed op. Vergeet je dansschoenen niet en neem een waaier mee, want het wordt heel warm! Erminia Fernandez Cordoba en Arturo Ramon laten kinderen de passievolle Spaanse dans ontdekken. Hoor de gitaar… Het roept ons…Olé! Een interactief en speels concert van een talentvol flamenco-duo.
Zondag

Karakazoo

Raw Resonance – Karakazoo Kids

Karakazoo Kids is een interactief concert. In een swingende en energieke voorstelling/workshop gaan de kinderen flink aan de slag met de stem, de kazoo, rhythm-sticks en cementkuipen. De muzikanten van Raw Resonance spelen volop mee op verschillende instrumenten. Karakazoo Kids is een verbindende ervaring met humor voor zowel de kinderen als de ouders.

Zaterdag

Hide & Squeek (2)

Alan Purves – Hide & Squeak

Alan Purves speelt een waslijst aan instrumenten: obscuur als de hapi, srute box, boomwackers en balaphon of zelfgemaakt en van namen voorzien door Purves zelf, zoals de brimbram, de hemarimba, jawbeans en moanballs. Ook objecten als een koekenpan, wijnflessen en rubberen varkens veranderen in de handen van Purves in muziekinstrumenten. Een experimentele zoektocht naar nieuwe klanken met heldere, swingende en soms zelfs meditatieve compositie.

Zaterdag

Tussen het groen van Tolhuistuin

90999736_10156801699247155_8544411920097083392_o

Natúúrlijk kun je tijdens het KinderMuziekFestival ook zelf aan de slag! In de prachtige tuin van Tolhuistuin kun je je naar hartelust uitleven met muziekinstrumenten en zingen! Ga bijvoorbeeld helemaal los in de workshop van Gabriëlla Munier. Maak muziek met je eigen lichaam als instrument, je stem én instrumenten. Bijvoorbeeld Boowhackers: vrolijk gekleurde buizen waarmee we liedjes kunnen begeleiden.

Ook is er eten en drinken. In de tuin is volop de ruimte om even bij te komen van alle mooie optredens. Plof lekker in het gras en luister ondertussen naar fijne deuntjes.

Kom in de uitzending van Podiumdieren!

Bij de uitgang van het festival staat een videobooth van Podiumdieren TV! Dit is een nieuw livestream teevee programma over muzikanten en podiumkunstenaars voor kinderen van alle leeftijden dat geproduceerd wordt door het Kindermuziekfestival en Samba Salad en dat gratis te zien zal zijn online.

Wil je in één van de uitzendingen komen? Kruip de booth in en geef antwoord op grappige vragen, neem een dansje op of laat je muzikale skills zien! De allereerste uitzending is op 27 september vanuit Tolhuistuin en staat helemaal in het teken van het KinderMuziekFestival. Op 11 oktober verzorgen wij een live uitzending vanuit het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis, en op 25 oktober vanuit Podium Victorie te Alkmaar.

Meer informatie vind je hier

Scroll naar top
X