Dit was KMF 2021: Een treinreis vol muzikaal avontuur

Voor de zesde editie van het KinderMuziekFestival op 11 en 12 september 2021 gingen we op muzikale stadssafari! Geheel coronaveilig, maar óók vol avontuur.

Je kocht een kaartje voor een tijdslot (de verschillende festivaltreintjes), stapte in de festivaltrein en volgde de reisleider, die je meenam op rondreis naar alle plekken van Tolhuistuin
Ieder half uur vertrok een nieuwe groep avonturiers en elke trein had zijn eigen festivalprogramma. Samen met de andere treinreizigers ontmoette je bekende artiesten én nieuwe helden. Er waren spetterende optredens om helemaal uit je dak te gaan. Daarna stapte je weer in… Op naar het volgende station! Tussendoor kon je knutselen en wat lekkers eten in de tuin van Tolhuistuin!

De optredens

Janne & de vogels

Janne & De Vogels

Jazzy combo met Janne Schra – jazz / chanson | Met haar nieuwe groep Janne & De Vogels zoekt de veelzijdige Janne Schra opnieuw het avontuur. Ze speelt met haar virtuoze band – speciaal voor het KinderMuziekFestival – een greep uit de parels van de Nederlandse muziek van de vorige eeuw. Maar óók voor het eerst haar eigen spiksplinternieuwe Nederlandstalige chansons met wortels in de jazz en gipsymuziek. Ze zet met haar miniconcert een sfeer neer van die van een klein art-deco theatertje met een piano, kandelaars, kristallen glazen en een donkere glitterjurk.

Zaterdag & zondag

 

Dianto Reed Quintet-18

Dianto Reed Quintet (DRQ)

Klassiek / Circus | Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge, Spaanse musici. Ze zijn veelzijdig, speels en spelen een verrassende mix van klassiek en tango met uitstapjes naar de jazz- en circusmuziek. Dit jaar werden ze bovendien op het Grachtenfestival Conservatorium Concours bekroond met de eerste prijs! Een getalenteerd vijftal dus, dat graag de interactie opzoekt en zo het kamermuziekconcert toegankelijk maakt voor jong en oud.  

Zaterdag & zondag

 

Boi-Akih photocredits Maarten-Mooijman-1

BOI AKIH - Storyteller

jazz / wereldmuziek | Storyteller is een verhaal in kleuren en geluiden, een verhaal van een reis vol onverwachte ontmoetingen. BOI AKIH weeft moeiteloos moderne jazz en geïmproviseerde muziek met wereldwijde volkstradities. Een bijzonder, uniek geluid en toch totaal herkenbaar en toegankelijk voor jong en oud. Akoestische geluiden en elektronische soundscapes versmelten met de veelzijdige, warme stem van bandleider Monica Akihary, die zowel in het Engels als in het Haruku zingt, de taal van het Indonesische eiland waar haar vader woonde. In Storyteller worden Akihary en gitarist/componist Niels Brouwer (samen BOI AKIH), bijgestaan door blokfluitist Dodó Kis en koraspeler Sekou Dioubate.

Zaterdag & zondag

Samba Salad Persfoto Vrienden voor Altijd - foto J. Thielsch

Samba Salad -
Hak op de Tak

Wereldpop | Een unieke combinatie van (internationale) podiumkunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld. In de Peña van Antonio en Carmen wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te doen in een aanstekelijke mix van Alegrias, Rumbas en Bulerias met verrassende uitstapjes naar Cubaanse- Arabische-, Salsa muziekstijlen en zelfs de Amsterdamse Jordaan! Alles gebracht met humor, poëzie en oprecht enthousiasme.

Vurige dans, knallende hakken, virtuoze gitaren met gevoel voor zowel het kinder- als het ouderlijk oor. Zing, klap en dans met ons mee! Nieuwe en traditionele composities met zowel Spaanse als eigentijdse Nederlandse teksten van o.a. Sjoerd Kuyper en Herman Link en vertalingen van Garcia Lorca.

Zaterdag & zondag

Diamanda Drame

Diamanda

Klassiek/folk | Ook zonder op reis te gaan, kun je hele nieuwe werelden ontdekken. Namelijk in muziek! Wie goed luistert en altijd nieuwsgierig blijft, ontdekt in muziek altijd weer iets nieuws. Zo kom je er bijvoorbeeld achter hoe Ierse folk je anders leert luisteren naar de muziek van Bach, en andersom. Topvioliste Diamanda is altijd op zoek naar deze nieuwe muzikale tussenwerelden en neemt je graag mee op reis.

Zaterdag

 

Tappin-it - Voeten

Tappin-It Collective – VOETEN!

Jazz/muziektheater | Welk wezen loopt ´s ochtends op vier poten, ´s middags op twee en ´s avonds op drie? 
VOETEN! is een poëtische en ritmische voorstelling over het voorbijgaan van tijd en het jezelf verplaatsen door die tijd. Over jong en oud zijn en alles daartussenin, verbeeld in ´het leven van een voet´. Onze voeten kunnen dansen, stinken, op de vlucht slaan, springen, door de regen stampen, voetje vrijen, tegen het leven aanschoppen. Ze hebben het maar zwaar en dragen ons de hele dag van hot naar her. Met onze voeten bewandelen we een pad langs alles dat we het leven noemen. In een combinatie van objecttheater, tap en percussie neemt Tappin-It Collective je mee op een beeldende en humoristische reis door hun voetenpoppenkast.
Zaterdag & zondag

Acrocordion-sit-2000x1200

Steven & Fiora - ACROCORDION

muzikale acrobatiek- (straat)theater-act | Grappig, verbazingwekkend en ontroerend. Een Nederlandse accordeoniste speelt en zingt een mooi lied voor het publiek, totdat ze onderbroken wordt door een Afrikaanse acrobaat die gekke sprongen en grapjes maakt en het publiek probeert te imponeren. Ze dagen elkaar uit. Hij danst op haar muziek, zij begeleidt zijn sprongen. Ze willen meer en meer en uiteindelijk combineert het duo acrobatiek en accordeon. Een energieke, interactieve, humoristische act vol verbazingwekkende Afrikaanse acrobatiek, Europese accordeonmuziek, dans, humor, ontroering en romantiek! Een unieke en bijzondere samenwerking tussen een Keniaanse acrobaat en een Nederlandse accordeoniste.
Zondag

IMG_1414

Balcony Players

Ga je mee op reis met de Balcony Players? De Balcony Players vieren dit jaar hun 10 jarig bestaan! Na vele reizen en optredens over heel de wereld, hebben ze de opzwependste melodieën verzameld om jullie lekker te laten dansen en samen muziek te laten maken! Moniek de Leeuw op viool, zang en tapdans en Ilse Roskam op accordeon en zang, de avontuurlijke meiden van de Balcony Players, zetten al meer dan 10 jaar feesten in binnen en buitenland op z’n kop. Bij hun energieke performance kan je niet stil blijven zitten! 

Zaterdag & zondag

de Glazendraaier 2

De Glazendraaier

Zingend glas | Welke muziek past goed bij glas? Er is repertoire voor glasorgel van klassieke componisten als Mozart en Beethoven. Maar De Glazendaaier is altijd op zoek naar nieuwe liedjes en composities die nog nooit op glas zijn uitgevoerd. Hoe klinkt bijvoorbeeld SOS van Abba, of Stairway to Heaven van Led Zeppelin op glas? Of Jacques Brel? The Beatles? Bij De Glazendraaier komt het allemaal voorbij! Met het enige glasorgel dat er in Nederland bestaat was hij al regelmatig te gast in televisieprogramma’s. Met zijn ‘zingend glas’ speelde hij op plekken van Friesland tot Dubai!  

Zaterdag & zondag

Spotlight

The Busquitos

Jazz/pop |The Busquitos spelen een aanstekelijke mix van swingende muziek, gezongen met een echte Louis Armstrong-rasp. Wervelend en vrolijk! Als het even kan mengen zij zich in het publiek en brengen een muzikale serenade, laten het publiek een limbo-, stoelen- of linedans doen, of spelen ze een meezinger uit hun aanstekelijk jazzy repertoire. Muziek voor elke leeftijden!
Zaterdag

Drum drum drum Padaboom-foto-Marie-Jose-Eldering-jeugdtheater-pr28-1030x655

Drumdrumdrum - PADABOOM!!!

Wereldpop | Drumdrumdrum doet het weer met PADABOOM!!!, een swingende en kleurrijke voorstelling. Of het nou een klein blikje fris is of een papieren zak. Het kakelen van een kip of het blaffen van een hond. Alles wat De Geluidengrijpers in handen krijgen stoppen ze in de recyclemachine en toveren ze samen met de kinderen om tot swingende, nieuwe liedjes! Als Geluidengrijpers krijgen ze iedereen aan het swingen en zetten de zaal he-le-maal op z’n kop!

Zondag

Job & De Leeuw

Job & De Leeuw

Job & De Leeuw spelen opzwepende zelfgeschreven gypsy songs met invloeden uit klezmer en bluegrass rags. Slechts gewapend met viool, cajon, gitaar, tapdans en hun stemmen, laten ze de mensen dansen en genieten! Tijdens hun Interactieve Kindershow nemen ze je mee op een reis rond de wereld!
Job den Dulk en Moniek de Leeuw kennen elkaar al jaren van festivals en podia, waar ze met hun bands Convoi Exceptional en Balcony Players samen speelden. Tijdens een nachtelijke Oudejaarsjam in een yurt ergens aan de Rotte, sloeg de muzikale vonk over en het duo Job & De Leeuw was geboren! 
Zondag

Tussen het groen van Tolhuistuin

Tussen alle stations door, is er in de tuin van Tolhuistuin ruimte voor een pitstop! Stap uit om tussen het groen weer even op te laden met lekker eten en drinken. Of leef je creatief uit tijdens de workshops! Ga lekker knutselen, speel zelf muziek, of… rust gewoon even uit. 

Kindermuziekfestival - © Keith Montgomery - HiRes - 20200913 - 9696 - 27

Muziekworkshop - Gabriëlla Munier

Nadat je al een aantal spetterende optredens hebt gezien, wil je nu misschien zelf ook wel muziek maken! Daarvoor ben je bij Gabriëlla Munier he-le-maal op de juiste plek. Als geen ander geeft zij dé gouden tips om muziek te maken. Een leuke, gezellige workshop barstensvol muzikaliteit. Doe mee!

Kindermuziekfestival - © Keith Montgomery - HiRes - 20200913 - 0309 - 91

Knutselen met Jacqueline - Chaosproducties

Middenin de tuin van Tolhuistuin vind je alle wat je nodig hebt om lekker te knutselen! Wat gaat het worden? Geen idee… Dat is aan jou! Maak van alles wat er maar in je hoofd opkomt. 

KMF silent disco

Silent Disco met dj Susanne Alt

Zet die koptelefoon op en ga los op silent disco! Kruip in je eigen muziekwereld en dans als nooit tevoren. Dat moet zeker goedkomen, want dj Susanne Alt kiest de beste nummers uit!

Scroll naar top
X