De eerste namen!

Voor de zevende editie van het KinderMuziekFestival op 3 en 4 september in HAL 25 Alkmaar zijn we al druk bezig met het programma.

Ontmoet bekende artiesten én nieuwe helden. Dans erop los als een wild beest in de stadsjungle tijdens optredens met muziek uit alle windstreken. Tussendoor plof je lekker neer met een verse limo. Doe mee met workshops en leef je creatief uit met knutselen!

Hieronder staan de eerste namen voor KinderMuziekFestival 2022. 
Enthousiast? Haal je tickets voor het festival vanaf 31 mei 17.00 uur HIER.

Eerste namen: KinderMuziekFestival 2022

Kindermuziekfestival - © Keith Montgomery - LoRes - 20200913 - 9436 - 1

Samba Salad - Fiesta Flamenkita

Wereldmuziek | zaterdag & zondag | Olé! Knetterende flamencoschoenen vliegen van de hak op de tak met het geluid van de cypressen houten gitaar. Organisator van het festival, Samba Salad, presenteert speciaal voor deze 10e editie van het KinderMuziekFestival een niet te missen act die je regelrecht naar het zuiden van Spanje brengt. Samen met topartiesten uit de flamenco-en popwereld is het gegarandeerd dansen en feest.
Deze zomer verschijnt het gelijknamige album van Samba Salad, een vervolg op hun succesvolle theater- en dansprogramma ‘Flamenkita’, vol aanstekelijke en dansbare flamencostijlen. Gebracht met humor en ‘Duende’, met Nederlandse en Spaanse teksten voor de hele familie. Steek een bloem in je haar en vergeet je waaier niet. Hoor, de gitaar roept ons, olé! Fiësta Flamenkita!

Herman Link (gitaar & zang), Rita Iny (pecussie & zang), Erminia Fernández Córdoba (zang), Maya Link (zang & dans) Arturo Ramón (Flamencogitaar), Pieter van Houten (Saxofoon), Roel Hazendonk (Piano), Mees Siderius (Drums) & Ton Nieuwenhuizen (Bas).

Dianto Reed Quintet-18

Dianto Reed Quintet (DRQ)

Klassiek / Circus | Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge, Spaanse musici. Ze kregen de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021. Het vijftal speelt een mix van klassiek en tango met uitstapjes naar de jazz- en circusmuziek, waarmee ze de interactie opzoeken en zo het kamermuziekconcert toegankelijk maakt voor jong en oud.  

Stapel

Frisse Oren - Stapel

Muziektheater | 3 – 7 jaar | Stapel is een tekstloze muziekvoorstelling over ontdekken, bouwen en afbreken. Met blokken en bouwstenen als percussie-instrumenten en een harp als de hoogste toren. Een intuïtief spel met de zwaartekracht en een speelse ontdekkingstocht vol muzikale bouwstenen.

Processed with Focos

Camila Nobre & Vitor Garbelotto - Terra Curumim

Muziektheater | Braziliaans | 3 – 7 jaar | Camila zoekt een plek om thuis te horen. Haar oude oca (huis) bestaat niet meer. Door de ontmoeting met muzikant Vitor vindt ze haar herinneringen, cultuur en identiteit. Hij probeert haar te begrijpen, met haar te spreken, spelen en zingen. Samen onthullen ze de paden die ons naar Terra Curumim leiden. 

Terra Curumim brengt liedjes en melodieën uit de inheemse cultuur van noorden en zuiden van Brazilië. Camila Nobre is actrice, verhalenverteller en onderzoeker, een multi-getalenteerde kunstenaar. Vitor Garbelotto is gitarist, componist, arrangeur en dichter.

Performania-fotograaf-MILLK-Mink-Pinster

Perforator - Performania

Muziektheater | 5+ | Een bonte verzameling van zelfgebouwde instrumenten komt tot leven in deze nieuwe familievoorstelling.  Een handschoen bezingt het leven, oren op wielen scheuren over het podium als de hobo speelt en buitenaardse klanken klinken vanuit een ballon die door het publiek wordt overgegooid. Een fantasierijke, absurdistische show van duo duo Perforator, bestaande uit hoboïst Marlies van Gangelen en uitvinder Akim Moiseenkov. 

tet-bekkens-en-branie-fotograaf-achim-heine-1

Twitching Eye Trio - Bekkens en Branie

Muziektheater | Een optreden van Twitching Eye Trio is een feest voor het oog en een belevenis voor het oor. Percussionisten Achim Heine, Jasper Goedman en Marijn Korff de Gidts combineren eigentijdse muziek met Afrikaans, Turks, Indiaas en Afro-Cubaans. Tijdens het interactieve concert Bekkens en Branie gebruiken de jongens van Twitching Eye Trio allerlei verschillende slagwerkinstrumenten: van pindakaaspotjes en reuzencajons tot een drumstel en Afrikaanse trommels. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Wijzigingen o.v.b.

Workshops, knutselen & activiteiten

Tussen alle optredens door, is er bij HAL 25 volop ruimte om je creativiteit even de vrije loop te laten. Even chillen met wat eten en drinken, om daarna misschien wel iets moois te knutselen of zélf te experimenteren met muziek. Binnenkort meer info over het programma!

Scroll naar top
X