De line-up van KMF 2022

Voor de zevende jaar en tiende editie van het KinderMuziekFestival op 3 en 4 september in HAL 25 Alkmaar waren we klaar!
Hieronder staan de artiesten die op het KinderMuziekFestival 2022 gingen optreden. 

Programma KinderMuziekFestival 2022

Klik op de afbeelding en klik rechtsboven op het plusje voor een grotere weergave.

Kindermuziekfestival - © Keith Montgomery - LoRes - 20200913 - 0366 - 96

Presentatie: Wijnand Stomp en Paul Groeneveld

zaterdag & zondag | Deze twee flamboyante figuren, kleurrijke personen en pretmakers zijn vaste helden van het KinderMuziekFestival. Met hun natuurlijke charme kondigen zij alle acts aan en staan ze voor iedereen paraat om er een onvergetelijk festival van te maken.

Attentie, attentie, zij presenteren dus de volgende artiesten: 

Jazz Kids openingsact

Jazz Kids

zaterdag | De Jazz Kidz is de jongste Big Band van de muziekschool Amsterdam o.l.v. dirigent Leon van Mil. Kinderen van 9 tot 14 swingen hier een paar jaar de pan uit voordat ze doorschuiven naar volgende bands. Dat doen ze met veel plezier en bravoure, maar ook met een mooi klinkend resultaat. Ze stonden al op vele podia: Loosdrecht Jazz Festival, Bimhuis, DeLamar Theater en in 2019 wonnen ze zowel de jury- als de publieksprijs op de laatste AMP (Amsterdamse Muziekprijs). Hier hoor je toekomstige sterren geboren worden.

Kindermuziekfestival - © Keith Montgomery - LoRes - 20200913 - 9436 - 1

Samba Salad - Fiesta Flamenkita

Wereldmuziek | zaterdag & zondag | Olé! Knetterende flamencoschoenen vliegen van de hak op de tak met het geluid van de cypressen houten gitaar. Organisator van het festival, Samba Salad, presenteert speciaal voor deze 10e editie van het KinderMuziekFestival een niet te missen act die je regelrecht naar het zuiden van Spanje brengt. Samen met topartiesten uit de flamenco-en popwereld is het gegarandeerd dansen en feest.
Deze zomer verschijnt het gelijknamige album van Samba Salad, een vervolg op hun succesvolle theater- en dansprogramma ‘Flamenkita’, vol aanstekelijke en dansbare flamencostijlen. Gebracht met humor en ‘Duende’, met Nederlandse en Spaanse teksten voor de hele familie. Steek een bloem in je haar en vergeet je waaier niet. Hoor, de gitaar roept ons, olé! Fiësta Flamenkita!

Herman Link (gitaar & zang), Rita Iny (pecussie & zang), Erminia Fernández Córdoba (zang), Maya Link (zang & dans) Arturo Ramón (Flamencogitaar), Pieter van Houten (Saxofoon), Roel Hazendonk (Piano), Mees Siderius (Drums) & Ton Nieuwenhuizen (Bas).

Processed with Focos

Camila Nobre & Vitor Garbelotto - Terra Curumim

Muziektheater | Braziliaans | 3 – 7 jaar | zaterdag & zondag | Camila zoekt een plek om thuis te horen. Haar oude oca (huis) bestaat niet meer. Door de ontmoeting met muzikant Vitor vindt ze haar herinneringen, cultuur en identiteit. Hij probeert haar te begrijpen, met haar te spreken, spelen en zingen. Samen onthullen ze de paden die ons naar Terra Curumim leiden. 

Terra Curumim brengt liedjes en melodieën uit de inheemse cultuur van noorden en zuiden van Brazilië. Camila Nobre is actrice, verhalenverteller en onderzoeker, een multi-getalenteerde kunstenaar. Vitor Garbelotto is gitarist, componist, arrangeur en dichter.

Hi stakes - Sam Ghezz

The Hi-Stakes

zaterdag | The Hi-Stakes laat het publiek springen, dansen en schreeuwen op rhythm and blues, wegdromen bij de zoete sound van blues ballads en de heupen schudden op de swingende liedjes in de stijl van Ray Charles. Ze spelen originele deuntjes, met teksten vol ironie en passie. Populaire genres uit eerdere tijden laten ze herleven: of het nu een lyrische bluesballad is of een explosief old school rhythm ‘n blues-nummer. Hun repertoire omvat alles tussen de jazz- en de blueswereld. The Hi-Stakes bestaat uit Sam Ghezzi (zang en tenorsaxofoon), Ben Fitzpatrick (tenorsaxofoon), Linus Eppinger (gitaar), Cesar Puente (contrabas) en Joe Korach (drums). Laat je verrassen door de bijzondere combi van twee tenorsaxofoons als blazerssectie en swing op deze eigenwijze muziek! 

Dianto Reed Quintet-18

Dianto Reed Quintet (DRQ)

Klassiek / Circus | zaterdag | Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge, Spaanse musici. Ze kregen de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021. Het vijftal speelt een mix van klassiek en tango met uitstapjes naar de jazz- en circusmuziek, waarmee ze de interactie opzoeken en zo het kamermuziekconcert toegankelijk maakt voor jong en oud.  

284659587_564959488326372_3124494328341128110_n

Goeiemorgen, Bon Dia: Liedjes zonder Grenzen

 Nederlands, Papiaments (Curaçao), Braziliaans | zaterdag | Zangeres Izaline Calister en pianist Thijs Borsten en hun vrienden brengen kinderliedjes van Curaçao. Izaline koos deze liedjes uit haar jeugd, liedjes die elke Antilliaan kent. Als ‘de Koning van het Kinderlied’ heeft Thijs meerdere succesvolle kinderCD-boekjes op zijn naam staan. Samen vertellen ze verhalen, spelen ze voetbal, wordt er gedanst en natuurlijk gaan we in polonaise de tent weer uit. De liedjes zijn zowel in het Nederlands als in het Papiaments, zodat iedereen kan meezingen. Hopi prèt!

Stapel

Frisse Oren - Stapel

Muziektheater | 3 – 7 jaar | zaterdag | Stapel is een tekstloze muziekvoorstelling over ontdekken, bouwen en afbreken. Met blokken en bouwstenen als percussie-instrumenten en een harp als de hoogste toren. Een intuïtief spel met de zwaartekracht en een speelse ontdekkingstocht vol muzikale bouwstenen.

Quintuple

Quintuple

Openingsact | zondag | Dit jongste quintet van de Muziekschool Amsterdam – Jazzacademie maakt een overrompelende indruk! Ondanks hun leeftijd (13 tot 16 jaar) spelen ze vol overtuiging met een breed spectrum aan stijlen. Van Afro Blue tot Ethiopische Jazz en van Ezra Collective tot Art Blakey hard Bop. Ehm hoe klinkt dat? Luister zelf maar, op het KinderMuziekFestival!

Meester Willem

Meester Willem - Halsoverkop

6+ | zondag | Meester Willem heeft onwijs hard gewerkt aan zijn eerste kinderalbum en voorstelling: ‘Halsoverkop’. Van pop tot jazz tot rock: je hoort het allemaal langskomen. Elk liedje heeft een onderwerp dat kinderen bezig kan houden. Liedjes waarbij je lekker weg kunt dromen of juist helemaal uit je dak kan gaan. Maar bovenal: liedjes om mee te zingen en te dansen. Leuk weetje: Willem is ook drummer van Jet Rebel! Wow!

Performania-fotograaf-MILLK-Mink-Pinster

Perforator - Performania

Muziektheater | 5+ | zondag | Een bonte verzameling van zelfgebouwde instrumenten komt tot leven in deze nieuwe familievoorstelling.  Een handschoen bezingt het leven, oren op wielen scheuren over het podium als de hobo speelt en buitenaardse klanken klinken vanuit een ballon die door het publiek wordt overgegooid. Een fantasierijke, absurdistische show van duo duo Perforator, bestaande uit hoboïst Marlies van Gangelen en uitvinder Akim Moiseenkov. 

tet-bekkens-en-branie-fotograaf-achim-heine-1

Twitching Eye Trio - Bekkens en Branie

Muziektheater | zondag | Een optreden van Twitching Eye Trio is een feest voor het oog en een belevenis voor het oor. Percussionisten Achim Heine, Jasper Goedman en Marijn Korff de Gidts combineren eigentijdse muziek met Afrikaans, Turks, Indiaas en Afro-Cubaans. Tijdens het interactieve concert Bekkens en Branie gebruiken de jongens van Twitching Eye Trio allerlei verschillende slagwerkinstrumenten: van pindakaaspotjes en reuzencajons tot een drumstel en Afrikaanse trommels. Je kunt het zo gek niet bedenken.

rodadaholanda

Roda da Holanda

zondag | Roda da Holanda staat voor een avond die draait om live muziek, dansen en een connectie maken met de muziek en met elkaar. Hoe dat eruit ziet? De muzikanten zitten rondom een tafel en jij als luisteraar staat om de tafel tussen talloze andere mensen die zijn afgekomen op de opzwepende ritmes en melancholische klanken van de samba. Te midden van al deze dansende, lachende, zingende en klappende mensen zit er maar één ding op: meedoen en je he-le-maal laten omringen door muziek. Een onweerstaanbaar feest met de beste Braziliaanse live muziekvibes!

Wijzigingen o.v.b.

Workshops, knutselen & activiteiten

EN NU JIJ! Helemaal geïnspireerd door alle muzikaliteit? Op het KinderMuziekFestival kun je ook zelf aan de slag! Ga lekker knutselen tussen alle optredens door, of schrijf je (voor een kleine extra bijdrage van rond de 2 euro) in voor de workshops: Afrikaanse percussie, graffiti spuiten of Dansen met Gina bij de Silent Disco! Er is ook een minimarkt. Dorst of trek gekregen? Neem iets te eten bij het Kindercafé, de Limonadebar of bij een van de andere foodstands.

Een strippenkaart is te krijgen bij de infobalie voor 5 of 10 euro. Die kun je gebruiken voor de workshops, voor limonade, fruit of groentesnacks bij het Kindercafe of bij de  festivalshop.

Scroll naar top
X