Voorstelling

Flamenkita

Muziektheater

Omschrijving

Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf zes en de hele familie, gebracht door een uitzonderlijke combinatie van internationale kunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld. Een mengeling van virtuoze gitaarmuziek, poëzie, betoverende flamencozang & -dans, vurig voetenwerk en lichtvoetige komedie.

Antonio is dol op sterke verhalen en zijn vrouw Carmen ‘helpt’ hem bij het vertellen ervan. Gezeten aan de grote houten tafel in de patio van dit excentrieke en gastvrije koppel brengt een illuster en spontaan gezelschap hun ongelooflijke en wonderlijke vertelsel tot leven.

Cypressa, de mooie dochter van een koopman uit Cadiz, wil niet trouwen met de rijke vriend van haar vader. Zij loopt weg van huis en dwaalt door het bos en ontmoet daar de liefde van haar leven, de houthakkerszoon Amato. Bruja, de jaloerse bosheks heeft echter een duivels plan bedacht om Cypressa te betoveren als boom om haar plaats in te kunnen nemen. Zij weet met haar sluwe toverkunst Amato te doen geloven dat zij Cypressa is… tot op een dag een houthakker op zoek gaat naar een geschikte boom voor een gitaar.

Genre: Muziektheater

Leeftijd: 5+

Duur: 60 minuten

samba-salad-groot

Flamenkita CD

Afbeeldingen

Recensie

"Kindertoneel kan vaak een beetje betuttelend artistiekerig zijn. Acteurs spelen dan uitvergroot dat zij acrobaten zijn, of muzikanten, ridders, rovers of dieren, zodat de kinderen vooral goed zullen begrijpen dat er toneelspelers aan het werk zijn, die doen alsof. In Flamenkita is het omgekeerd. Er wordt toneel gespeeld door artiesten die echte flamenco dansers, muzikanten en zangers zijn."

Gerben Hellinga, toneelschrijver en oud-theaterrecensent Vrij Nederland
Scroll naar top
X