Educatie

Mijn school zingt

Muziek

Omschrijving

Maak van de klas of zelfs van de hele school één groot swingend Afrikaans, Zuid-Amerikaans, Frans, Engels of Braziliaans koor. Geen oubollige schoolliedjes maar aanstekelijke en swingende muziek. De workshop begint met vermakelijke zangspelletjes en improvisaties over harmonie, ritme, ademhaling en het gebruik van dynamiek. Voor de dappere talenten is er ook ruimte voor solozang en harmonie. In een vreemde taal zingen valt reuze mee, zelfs in het Swahili!  Onder begeleiding van gitaar begeleiding  en zang coaching worden de kinderen uitgedaagd om over voor hun nog onbekende grenzen heen te gaan.

Samba Salad heeft in de afgelopen 40 jaar een enorm repertoire opgebouwd van eigen werk en internationale (on)bekende kinderliedjes. Hiervan zijn inmiddels 23 cd- albums verschenen. Een selectie hiervan verscheen ook in boekvorm, ‘Was ik maar op Trinidad’ verscheen bij de uitgeverij Thieme Meulenhoff en een groot deel in de populaire reeks ‘Zingen Op de Achterbank’. Ook maakt ons gezelschap gebruik van het kinderrepertoire dat verscheen op het beroemde wereldcompilatie label ‘Putumayo’.

Scholen die meedoen krijgen toegang tot een aparte site met mp3’s van het repertoire met instrumentale versies, teksten en achtergrond informatie over herkomst en betekenis.

Er is een lesbrief beschikbaar

 

Soort activiteit: Workshop

Discipline: Muziek

Leerjaar: Groep 1 t/m 8 / school breed

Duur: 50 minuten

min. aantal leerlingen: 15

max. aantal leerlingen: 34

Kosten: € 8,50/ ll. Minimale deelname 60 leerlingen (in 2 of 3 groepen). Op basis van de wensen van de school, het aantal groepen, het aantal workshopleiders en eventueel presentatie maakt het gezelschap een offerte en een programmavoorstel met tijdsplanning. Het voorstel en de offerte zijn gratis.

Leerdoel:

Plezier met zingen, luisteren & samenwerken
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X