Educatie

Musical training

muziek & theater

Omschrijving

Musical training: Om de leerkracht extra steun te geven bij het repetitieproces van de eind- of kerstmusical is deze intensieve workshop ideaal. Onze docent werkt met de groep aan de hand van enkele scenes uit de gekozen musical. De leerlingen krijgen eerst een paar eenvoudige drama- en zangspelletjes en vervolgens wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen. Uiteindelijk worden de voorgeselecteerde scenes, liedjes en dansjes in de tweede deel van de workshop op het podium ‘gezet’.

De kinderen leren de vaak losse stukjes zang, dans en toneel met elkaar te verbinden in werkbare en praktische overgangen.  Hoe je als groep het publiek verleidt met timing, mimiek en humor. Belangrijke aandachtspunten zijn hierbij het doseren van je energie en concentratie voor het onderling spel. Hoe je ook zonder tekst en met optimaal gebruik van lichaamshouding en gebaar, zelfs de kleinste rol kunt verdiepen. Waar en op welk moment je de focus kunt verleggen. Met creatief en geimproviseerd theaterspel leren gebruik te maken van onverwachte situaties op het podium.

Het verdient aanbeveling om met de groep al enkele scenes te hebben gerepeteerd en dat enkele teksten uit het hoofd zijn geleerd. Zo wordt het effect van het coachen optimaal benut. Herman Link of Rita Iny – zelf professionele theatermakers sinds 1978 – slepen aan de hand van enkele scenes de groep mee met theaterspelletjes en leert ze enkele eenvoudige technieken om situaties, samen en alleen, goed uit te kunnen beelden. Fantasie, samenwerking en focus zijn de kernwoorden. De leerkracht krijgt tegelijk enkele handige belangrijke tips en aanwijzingen mee om het daarop volgende repetitieproces te begeleiden.

Op verzoek kunnen meerdere workshops ingepland worden in een reeks. Ook is het mogelijk meerdere lesuren op een dag te plannen of op meerdere momenten gedurende een paar weken.

 

Soort activiteit: workshop muziek & theater

Discipline: muziek & theater

Leerjaar: 8

Duur: 2 x 90 minuten

Kosten: € 360,- euro voor twee sessies. Op aanvraag maken wij een offerte voor meerdere sessies als gewenst.

Docent: Herman Link of Rita Iny

Leerdoel:

De musical van groep 8 komt eraan: extra coaching, support en handige tips voor zowel de groep als leerkracht!
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X