Educatie

Let’s sing together

muziek

Omschrijving

Swingende Engelstalige liedjes in pop-, gospel- of folkstijl geschikt voor de hele school.
Kennismaking met de hedendaagse Engelse en Amerikaanse taal- en muziekcultuur. De kinderen leren  over de Engelse taal, eenvoudige zangtechnieken, samenwerking en presentatie en maken tegelijk op speelse wijze kennis met wereldse ritmes en muziekstijlen.

Voor de midden- en bovenbouw werken we aan bekende gospel werken als ‘This Little Light of Mine’ ‘Swing Low, Sweet Chariot’, ‘The cup song’, ‘Pick a Bale of Cotton’ en ‘One Love van Bob Marley’ of actuele populaire popliedjes van verschillende artiesten. Het repertoire voor de onderbouw zijn meestal bekende werken voor kleine kinderen uit de Calypso cultuur en Amerikaanse traditionals zoals Old MacDonalds Farm.

Het repertoire leent zich uitstekend voor een energieke potpourri. De teksten zijn relatief makkelijk te onthouden, aangepast aan het niveau van de leeftijdsgroep. Onder begeleiding van de twee workshopleiders (met gitaar begeleiding en zang) staat binnen een paar uur de hele school op z’n grondvesten te zingen en te swingen. Optioneel in overleg, kan er gewerkt worden aan een presentatie voor andere klassen en/of familie.

Er is een lesbrief beschikbaar

Soort activiteit: workshop

Discipline: muziek

Leerjaar: groep 1 t/m 8 / school breed

Duur: 60 minuten

min. aantal leerlingen: 20 ll. per klas

max. aantal leerlingen: 35 ll. per klas

Kosten: € 180,- per groep. De prijs per groep is een indicatie. Op basis van de wensen van de school, het aantal workshops, het aantal workshopleiders en een eventuele eindpresentatie maakt het gezelschap een offerte en een programmavoorstel met rooster.

Leerdoel:

De kinderen leren  over de Engelse taal- en uitspraak, eenvoudige zangtechnieken, samenwerking en presentatie en maken tegelijk op speelse wijze kennis met wereldse ritmes en muziekstijlen.
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X