Educatie

Viva Brazil!

workshops met presentatie

Omschrijving

Viva Brazil!

Een Braziliaans spektakel gemaakt door de hele school.

De hele school maakt samen een voorstelling met muziek en dans uit de onuitputtelijke cultuurbron Brazilië. Elke groep (1 t/m 8) verzorgt elk een uniek optreden op het gebied van zang, dans, en percussie.  Samen met de school of organisatie kiezen wij uit een breed palet van mogelijkheden voor één- of meerdaags vullend programma, afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget.

In groepen werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen de volgende disciplines: Samba Percussie Ensemble, Capoeira (vecht-dans), Braziliaanse Body Percussie en zang, Candombé, Forró (dans) Maculelé (dans met stokken, wij gebruiken plastic lege flesjes).

Terwijl een paar groepen workshops volgen zijn de andere groepen bezig met het vormgeven van hun kostuums en decor. Vooraf worden hiervoor instructies gegeven en kan mogelijk onder begeleiding van een docent van Samba Salad. Uiteindelijk worden de resultaten – onder regievoering van Samba Salad – verwerkt in een swingende presentatie in Braziliaanse sferen voor de hele school en eventueel familieleden.

Dit Braziliaanse concept is vele malen en met enorm veel succes uitgevoerd voor meerdere basisscholen. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk, het eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

De docenten van ‘Viva Brazil!’ zijn Renato Bertolino (capoeira en dans), Juliana Braga (Braziliaanse Folkloristische dans), Maya Link (dans en zang), Herman Link (zang en percussie), Rita Iny (zang, dans en percussie) en/of Edson Gomes (percussie).

Soort activiteit: workshops met presentatie

Discipline: muziek & dans

Leerjaar: schoolbreed

Duur: 50 minuten per workshop

min. aantal leerlingen: 120

max. aantal leerlingen: 600

Kosten: € € 8,50 per leerling De prijs per leerling is een indicatie. Op basis van de wensen van de school, het aantal groepen, dagen, eventueel repetities en presentatie(s) en het benodigde aantal workshopleiders en materialen maakt het gezelschap een offerte en een programmavoorstel met tijdsplanning. In overleg kan dit verder uitgewerkt worden. Het voorstel en de offerte zijn gratis.

Docent: Samba Salad

Leerdoel:

Samenwerking en plezier met zang, dans en percussiespel. Creatief grensen verleggen.
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X