Educatie

Schrijf en Zing je eigen lied

Geschreven woord & muziek

Omschrijving

Een uitdagende workshop van Samba Salad die vraagt om zowel enige hersengymnastiek als muzikaliteit! Ook heel geschikt als alternatief voor een Nederlandse- of Engelse taalles. Wellicht speelt er ook een maatschappelijk thema, bestaat de school 50 jaar of moet de geschiedenisles opgeleukt worden?

D.m.v. een associatiespel, dat kan op een aangedragen thema of boek/verhaal zijn, jongleren de deelnemers samen met de auteurs met woorden en zinnen tot er iets ontstaat dat lijkt op een couplet of refrein. Rijmen hoeft niet altijd als het maar lekker loopt. Als de tekst klaar is moet er een passende melodie en muziekstijl bij bedacht worden. Is de tekst romantisch, verhalend, grappig of uitbundig?

Wat voor muziekstijl of ‘groove’ past erbij? Ter kennismaking en met behulp van gitaar of muziektrack belichten Herman en Rita kort verschillende muziekstijlen uit bijvoorbeeld Brazilië, Afrika, Spanje en westerse populaire stijlen. Culturen die een belangrijke invloed hebben gehad op het eigen werk van beide auteurs.

 Het lied wordt uiteraard ter plekke opgenomen en kan vervolgens mogelijk uitgevoerd worden voor de andere leerlingen op school. Succes verzekerd!

Soort activiteit: Workshop

Discipline: Geschreven woord & muziek

Leerjaar: Groep 4 t/m 8

Duur: 75 minuten

min. aantal leerlingen: 15

max. aantal leerlingen: 34

Kosten: € 280.- voor een workshop met 30% korting op een tweede workshop op een dag

Docent: Herman Link, Rita Iny

Leerdoel:

Beter schrijven
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X