Educatie

Body beats & mime

muziek & theaterexpressie

Omschrijving

Een uitdagend en zeer vermakelijk onderzoek naar de vele mogelijkheden van lichamelijke expressie. De ervaren musicus en theatermaker Herman Link sleept de leerlingen op associatieve wijze mee in een wonderlijke aaneenschakeling van mime- & muziekspel. Coole ritmes, danstechnieken en manieren om situaties,alleen, samen en als team uit te beelden.

Improvisatie, beweging, concentratie en samenwerking staan centraal. Met gebaren, mimiek en geluiden van stem en bodypercussie maken we een muzikaal en visueel verhaal. Als groep samen in dezelfde bus, vliegtuig of trein stappen of individueel met alledaagse handelingen. Swingend ritmespel zonder muziekinstrumenten. Meer info

Door de improvisatie ontstaan unieke composities van scenes en muziek die ook uit de kinderen zelf komen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de klassiekers zoals ‘het touw’. ‘de muur’ of ‘de doos’.

Samen met de leerlingen arrangeert Herman ter plekke in de klas een energieke percussieve compositie bestaande uit meerdere partijen. Hij gebruikt hierbij de groove van Tum Pá die door de Braziliaanse groep Barbatuques gebruikt word in hun workshops. De kinderen worden gepprikkeld om zelf stukjes te verzinnen die aan elkaar gelijmd worden. Afhankelijk van motorische mogelijkheden (leeftijd), vindingrijkheid en muzikaliteit van de klas ontstaat er tot slot een swingend orkestraal muziekstuk!

 

Soort activiteit: workshop

Discipline: muziek & theaterexpressie

Leerjaar: 5, 6, 7, 8

Duur: 50 minuten

min. aantal leerlingen: 15

max. aantal leerlingen: 30

Kosten: € 150,- / 50% korting op een 2e of 3e workshop op dezelfde dag

Docent: Herman Link

Leerdoel:

De leerlingen leren op speelse en vaak humoristische wijze veel over compositie, dynamiek, theaterspel, samenwerking en teamspirit!
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X