Educatie

School op Stelten

Muziek, Dans, Theater, Zang met presentatie

Omschrijving

De hele school maakt samen een spetterend voorstelling met muziek, dans en theater.

Met School op Stelten werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen verschillende disciplines.  Op-maat met aanleidingen zoals, afscheid van een leerkracht, fusie van scholen, een eindfeest of juist aan het begin van een schooljaar. Of het verdiepen van een thema zoals een project over Afrika, Zuid-Amerika, Wereldreis met een breed palet van zang, dans, muziektheater expressie en muziek.

Elke groep verzorgt een uniek deel van het optreden. Opvallende workshops zoals Braziliaanse-, Afrikaanse- &  flamencodans, capoeira, bodypercussie, Afro- en Braziliaanse percussie en Afrikaans-, gospel- en popzang behoren o.a. tot het vaste School op Stelten repertoire. (zie hiervoor ook ons complete workshopaanbod). Samba Salad legt de lat graag hoog en daagt zowel leerlingen als leerkrachten op inspirerende wijze uit om hun creatieve grenzen te verkennen. Positieve energie en bezieling zijn hierbij de sleutelwoorden.

Wij bieden tevens suggesties om op een eenvoudige manier je eigen decor en kostuums te creëren. Uiteindelijk worden de resultaten – onder regievoering van Samba Salad – verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie voor de hele school en familieleden.

School Op Stelten is inmiddels vele malen en met enorm veel succes uitgevoerd in heel Nederland voor allerlei vormen van onderwijs, ook het speciaal onderwijs. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk: School Op Stelten eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

De ervaren workshopbegeleiders en performers van Samba Salad weten de leerling te prikkelen, enthousiasmeren en geven hun de ruimte om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Samba Salad werkt regelmatig samen met internationale artiesten/docenten die het aanbod nog verder kunnen verbreden zoals bijvoorbeeld Renato Bertolino (capoeira en dans) en Juliana Braga (Braziliaanse dans).

Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend. A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.

Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets / OR OBS Dassenburcht Nuenen

Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend E.Lakeman / OSO A.Roozendaal Amsterdam

Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super! Lideke van Riel / BS Liereland Alkmaar

 

Soort activiteit: Schoolbreed Project met presentatie

Discipline: Multidisciplinair

Leerjaar: Schoolbreed project

Duur: Vanaf één tot meerdere dagen

min. aantal leerlingen: 120

max. aantal leerlingen: 600

Kosten: € Op maat: richtprijs 9,50 per leerling. Minimale deelname van 120 leerlingen is vereist. Op basis van het aantal groepen en het aantal workshopleiders maakt het gezelschap een offerte met programmavoorstel en tijdsplanning. In overleg kan dit verder uitgewerkt worden tot een werkbaar plan. Voor grote scholen kan het programma gespreid worden over meerdere dagen. Het voorstel en de offerte zijn gratis.

Docent: meerdere

Leerdoel:

Samenwerking, kunstzinnige ontplooiing en teambuilding
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Indrukwekkend, deskundig en vrolijk

De collega’s waren heel enthousiast en onder de indruk van de presentatie gezien het korte tijdsbestek. Collega’s vonden de deskundige leiding bijzonder prettig. Het was voor collega’s heel prettig dat zij zelf er geen werk aan hadden. De mooiste reactie was dat iedereen een blij en vrolijk gevoel had tijdens en na de voorstelling. Iedereen heeft zichtbaar genoten. Het was een geweldige dag. Het was top en wij waren onder de indruk. Onder de indruk van de deskundigheid en het enthousiasme van jullie. Bedankt voor deze mooie ervaring voor de kinderen, ouders en team.

OBS Boswaid, Egmond a/d Hoef, Agnes van den Veen, Waarnemend Directeur
Scroll naar top
X