Educatie

Mime

theater

Omschrijving

Hoe kan je zonder woorden en alleen met gebruik van je eigen lichaam en stem, d.m.v. gebaren, mimiek en geluiden een eigen wereld scheppen? Door creatieve improvisatie en samenwerking maak je een geloofwaardig verhaal. Met z’n allen in dezelfde bus, vliegtuig of trein stappen en op safari door de jungle.  Van het uitbeelden van reële situaties uit het dagelijkse leven tot je eigen dromen en ver over de grenzen van het mogelijke heen. Geen woorden nodig!

Herman Link – zelf (sinds 1978) een ervaren mimespeler uit de traditie van de Amsterdamse Foolsschool – sleept de kinderen op associatieve wijze mee in een avontuurlijke aaneenschakeling van vermakelijke mimespelletjes en leert ze wat handige technieken en manieren om situaties, samen en alleen, uit te kunnen beelden. Fantasie, samenwerking en concentratie zijn de kernwoorden. Uiteraard is er ook aandacht voor de ‘Marcel Marceau’ klassiekers zoals ‘het touw’. ‘de muur’ of de ‘de doos’.

De kinderen leren hun uitdrukkingsvermogen te versterken door non-verbale vaardigheden te ontwikkelen door samen een verhaal of object te verbeelden zonder woorden. 

Soort activiteit: workshop

Discipline: theater

Leerjaar: 5, 6, 7, 8

Duur: 50

min. aantal leerlingen: 15

max. aantal leerlingen: 30

Kosten: € 150,- / 50% korting op 2e, 3e of 4e workshop op dezelfde dag

Docent: Herman Link

Leerdoel:

Prikkelt zowel de fantasie als het expressieve vermogen van de leerlingen.
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X