Educatie

In het Wild workshop: Afrikaans Beestenboel

Dans- en theater expressie

Omschrijving

Een workshop met zang, theater en dans. Een interactief en muzikaal avontuur waarin we dieren zoals de leeuw, aap, vogel en olifant beter leren kennen tijdens een Safari dwars door de savanne van Afrika. Heerlijk zingen en dansen als dieren, samen met juf Maya beleven de kinderen een beestachtig avontuur. Samen bedenken we hoe de beesten bewegen, eten, spelen en vooral dansen. Spelenderwijs maken de kinderen zo kennis met de Afrikaanse cultuur en natuur.

Elke groep krijgt een andere dier te spelen. Terwijl één groep bezig is met Maya kunnen de andere groepen eventueel aan de slag met hun eigen juf of meester met het maken Afrikaanse versiering zoals maskers, oren en staarten.

Mogelijk is tevens een presentatie voor elkaar en eventueel de ouders. Bij de uiteindelijk presentatie – voor elkaar op school en/of ouders en familie – krijgen de kinderen elkaars deel pas te zien en te horen.

 

 

Soort activiteit: Workshop

Discipline: Dans- en theater expressie

Leerjaar: 1, 2

Duur: 45 minuten

min. aantal leerlingen: 15

max. aantal leerlingen: 30

Kosten: € 145,- / Voor een 2e t/m 4e groep (elk maximaal 30 kinderen) komt er een bedrag van €65,- per workshop bij. Bij een presentatie komt er nog een bedrag van €65.- bij.

Docent: Maya Link

Leerdoel:

Kennismaking met de Afrikaanse cultuur en natuur. Kinderen prikkelen met fantasie, expressie, muzikaliteit en plezier met dans
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X