Educatie

Maak je eigen schoollied

Geschreven woord & muziek

Omschrijving

Maak je eigen schoollied

Er is niets ouderwets aan een mooi schoollied. Al veel scholen zijn de afgelopen jaren weer de trotse bezitter van een swingend en eigentijds schoollied en dat ook nog bedacht is door de leerlingen en leerkrachten zelf.

Natuurlijk helpen de Samba Saladisten een ‘beetje’. Rita Iny en Herman Link werken met meerdere groepen van school aan de coupletten en refreinen van het gloednieuwe schoollied en voorzien het van pakkende muziek. Uiteindelijk wordt alles opgenomen en ingezongen door de hele school. Het is een hele klus maar dan heb je ook wat! Kijk zelf maar even op het educatie hoofdpagina naar het nieuwe schoollied van de Adelbertusschool in Alkmaar.

Voor het schrijven zelf zijn maximaal 100 deelnemende leerlingen (3 tot 4 klassen groep 5 en 6) nodig. Iedere groep maakt zijn eigen couplet of refrein onder begeleiding van gitarist en een tekstschrijver. Voor het repeteren van de hele school (groep 1 t/m 8) en voor een eventuele uitgebreide opname wordt in overleg met de school een apart tijdsschema en passende offerte gemaakt. De workshops tekst dichten vinden in het klaslokaal plaats en repetities in de aula of gymzaal. De uiteindelijke presentatie kan in een sporthal of op het schoolplein plaatsvinden.

Soort activiteit: Geschreven woord & muziek

Discipline: muziek

Leerjaar: 5, 6 / schoolbreed

Duur: schrijf sessies van 75 minuten

min. aantal leerlingen: 30

max. aantal leerlingen: 120

Kosten: € op offerte

Leerdoel:

met een aantal groepen een nieuw schoollied schrijven. Aanleren en presenteren met de hele school.
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Scroll naar top
X